6.6.2018. 18:15
0
Izetbegović razgovarao s Cormack i Wigemarkom o situaciji u BiH
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović razgovarao je danas s ambasadoricom SAD-a Maureenom Cormack i šefom Delegacije EU u BiH Larsom Gunnarom Wigemarkom o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i mogućnostima da se pronađu optimalna rješenja za izmjene izbornog zakonodavstva koje se odnose na popunu Doma naroda Federacije BiH, uključujući Klub Srba.

Izetbegović je naglasio da sva rješenja, uz odluku Ustavnog suda BiH u predmetu Ljubić, moraju biti bazirana na odredbama Ustava Federacije BiH.

Razgovarano je i o statusu Mostara i mogućim rješenjima za taj grad, koja bi omogućila održavanje izbora i ravnomjernu zastupljenost pripadnika svih naroda i građana, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

(FENA/Amila Alijagić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.