9.6.2018. 13:00
0
Olujno nevrijeme izazvalo obaranje stabala i nestanak struje u više gradova
U većini općina na području Federacije BiH jučerašnje olujno nevrijeme, grmljavina praćena jakim vjetrom i kišom izazvalo je obaranje stabala na puteve, zbog čega su intervenirali pripadnici vatrogasnih jedinica.

Zbog velikog nevremena vatrogasci u općini Lukavac imali su dvije intervencije na uklanjanju stabala koje su pala na kolovoz na putu M4 kod Puračića i kod brane HA Modrac.

Također, vatrogasna jedinica u Srebreniku intervenisala je zbog uklanjanja stabla sa puta u ulici 221 oslobodilačke brigade.

Jaka kiša i vjetar sinoć su zadesili i općinu Maglaj, gdje je u mjestu Osova na krov Osnovne škole palo stablo.  

- Vatrogasci su uklonili stablo izvršili privremeno pokrivanje na školskoj zgradi- navedeno je u izvještaju Federalne uprave civilne zaštite.

Na gradskom mostu u Maglaju odobreni su nosači ulične svjetiljke, koje su vatrogasci uklonili, kao i stablo koje je palo na put u blizini Doma kulture.  

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice u Tešnju ispumpali su vodu iz fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Huso Hodžić“, gdje je došlo do poplave uslijed velikog nevremena praćenog kišom i vjetrom.      

U Livnu, Tomislavgradu i Drvaru došlo je do ispadanja iz napona dalekovoda, a popravka je u toku.



(FENA / Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.