10.6.2018. 18:14
3
Blokade puteva širom BiH u znak protesta zbog povećanja cijena goriva
U jeku blokada saobraćajnica kao znak protesta zbog povećanja cijena goriva, blokiran je i put M 17, javio je reporter N1.

Istovremeno, blokirane su saobraćajnice u Sarajevu, Tuzli, Banjoj Luci i drugim gradovima.

Nakon Tuzle, Banja Luke, Sarajeva, Jelaha i drugih gradova, autoprevoznici i učesnici u saobraćaju su blokirali i magistralni put M 17.

Kilometarske kolone su primjećene između Doboja i Žepča.

Zbog trećeg poskupljenja goriva u ovoj godini vozači su zaustavili automobile na jedan sat.

Prethodnih dana vozači širom Srbije na isti način su izrazili revolt.

Na najavu protesta reagovao je sam predsjednik RS-a Milorad Dodik, kaže tražit će od policije da sklanja automobile s ulice.

- Ne možete da zaustavite automobil negdje na cesti i tako ugrozite druge ili zaustavite saobraćaj, a nekome, recimo treba Hitna pomoć u tom trenutku - naglasio je Dodik, te dodao da svaki protest mora biti prijavljen.

(FENA/Amila Alijagić)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.