11.6.2018. 13:30
0
Ocu Huseinu svaki dan kao godina: Nadam se da će Selmir uskoro biti na slobodi
Student Selmir Mašetović (24) koji je 22. maja uhapšen u turskom gradu Ušaku još uvijek se nalazi u pritvoru. Tek 5. juna otac Husein uspio je telefonski razgovarati sa Selmirom nakon intervencije Ambasade BiH u Turskoj i Generalnog konzulata u Istanbulu.

Negirao je bilo kakvu Selmirovu umiješanost u događaje 15. jula 2016. godine, a u to vrijeme nalazio se u svojoj kući u Gradačcu. Turske vlasti ga sumnjiče za „pripadnost terorističkoj organizaciji FETO“.

Kako je za agenciju Patria ispričao Selmirov otac Husein, advokatica Suhejla Husić-Demir već je bila kod tužioca s kojim je razgovarala o Selmirovom slučaju. Potvrđeno je da nije podignuta optužnica protiv Mašetovića. 

- Optimistična je, rekla je da mu je objasnila kako djeca iz BiH dolaze u Tursku studirati i da ih ništa drugo ne interesuje. Ona bi ponovo u utorak trebala otići kod tužioca. Čeka se neki papir iz Ankare – kazao je Husein dodavši da je Selmir samo nekoliko dana prije hapšenja imao završnu svečanost na svom fakultetu u Ušaku gdje mu je bio i otac.

Kroz uzdah govori da se nada najboljem mogućem ishodu što prije kako bi vidio i zagrlio svoje dijete. Ni danas mu nije jasno kako dvije godine poslije tog 15. jula mogu hapsiti nekoga ko uopšte nije bio u Turskoj u to vrijeme.

- U njegovom slučaju je došlo do zloupotrebe ličnih podataka i nadam se da će se to što prije i dokazati.

U rodnom Gradačcu bili su organizirani i protesti građana koji su zatražili puštanje Selmira na slobodu. Inače, ovo nije prvi slučaj hapšenje bh. državljana u Turskoj, a svi su okončani puštanjem na slobodu.


(Patria / Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.