14.6.2018. 15:28
0
Selmir Mašetović se zahvalio na podršci: "Jednu smo bitku dobili dobit ćemo i drugu. Ponosan sam sto sam Bošnjak. Hvala svima"
Selmir Mašetović, bh. student koji je 22. maja uhapšen u Turskoj, obratio se danas na svom Facebook profilu i zahvalio svima na podršci.

Mašetović je 12. juna 2018. godine pušten da se brani sa slobode.

Poruku je počeo citatom Alije Izetbegovića:  "A to što mi nazivamo Bosnom nije samo parče zemlje na Balkanu!" 

"Ciljano sam htio da počnem ovom rečenicom jer zahvaljujući svima vama zajedno smo dokazali da Bosna zaista nije samo parče zemlje kao što je i izjavio naš prvi predsjednik Republike Bosne i Hercegovine rahmetli Alija Izetbegović. Jer da nije bilo vas možda danas ne bih bio u mogućnosti da pišem ovaj status", naveo je Mašetović.

Zahvalio se svima koji su mu dali podršku, posebno svima onima koji su bili podrška njegovoj porodici. 

"Pored toga želim da se zahvalim uvaženom Began Muhiću, Ambasadi Bosne i Hercegovine u Turskoj svojoj advokatici Suleyhi na brzoj reakciji, ubrzanom procesu i podršci. Svim dobrim ljudima, rodbini, grupi Pravda za Selmira, ljudima koji su odvojili svoje vrijeme i prisustovali protestima na trgu u mom rodnom gradu Gradačcu. Svima vama, veliko hvala", napisao je Mašetović. 

Kako je naveo, osjeća se dobro i fizički, a i mentalno te se trenutno nalazi u gradu u kojem boravio za vrijeme studija. 

"U zatvoru nije bilo nikakvih problema, bio sam okružen ljudima koji su obrazovani, ljudi koji su profesori, novinari i hodže. Sve vrijeme sam bio smiren, moja savjest je bila čista. Znam da se sve dešava s Allahovom voljom i odobrenjem, da Allah neće dati nikom više od onoga sto ne može podnijeti tako da sam znao da će moje dove kad-tad biti primljene", napisao je Mašetović. 

Dodao je da mu je drago što je na slobodi za posljednje dane Ramazana i što će praznik Bajram dočekati na slobodi, sa svojim prijateljima, kada već ne može sa svojom porodicom.

"Zato ovom prilikom želim da vam poželim hajirli Bajram, puno veselja u bajramskim danima. Čeka nas ako Bog da mir. Jednu smo bitku dobili dobit ćemo i drugu. Ponosan sam sto sam Bošnjak. Hvala svima još jednom", napisao je Mašetović.

Podsjećamo, službenici turskih policijskih agencija uhapsili su Selmira Mašetovića 22. maja, zbog sumnje da je povezan s FETO-om, organizacijom koju vlasti u Republici Turskoj smatraju terorističkom. 


(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.