14.6.2018. 17:10
0
Pripreme za obilježavanje 23. godišnjice genocida u Srebrenici: Do sada ukopano 6.575 žrtava
Uveliko traju pripreme za obilježavanja 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima "SZ UN-a Srebrenica" iz jula 1995. godine. Do sada je identificirano 27 žrtava koje će biti ukopane 11. jula.
U Komemorativnom centru u Tuzli postoje 52 identifikovane osobe, to su nekompletna tijela, a iz Organizacionog odbora apelovali su na porodice da daju saglasnost da se ukopaju identifikovane osobe i nađu svoj smiraj.

U mezarju Memorijalnog centra u Potočarima do sada ukopano 6.575 žrtava genocida, a 235 žrtava genocida ukopano je izvan Potočara u lokalnim mezarjima, prema željama njihovih porodica.

U okviru obilježavanja godišnjice genocida, između ostalog, bit će priređena izložba sa 160 slika o ličnostima i zvanicama koje su posjetile Potočare u proteklim godinama.

"Marš mira 2018“ je jedna od najvećih aktivnosti u okviru obilježavanja godišnjice genocida, a predsjednik pododobora za Marš mira Munir Habibović kaže da pripreme za ovogodišnji marš teku prema planu.

Inače, na stranici  http://marsmira.net/1107press/ popunjavaju se prijave za akreditovanje medijskih kuća/agencija ili novinara za medijsko praćenje obilježavanja 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima "SZ UN-a Srebrenica"
iz jula 1995. godine.

Ova stranica je oficijelni dio Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima "Sigurne zone UN-a" Srebrenica, a služi za prijavu medijskih kuća/agencija ili novinara pojedinca za praćenje komemoracije i ukopa žrtava genocida na dan 11. juli 2018. godine. Krajnji rok za popunjavanje prijave je 4. juli 2018. godine.

(NAP/Alen Avdić) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.