15.6.2018. 12:59
0
Advokat: Nema izručenja, Zdravko Mamić je slobodan građanin
Zdravko Rajić, advokat Zdravka Mamića potvrdio je da je njegov klijent slobodan građanin i da neće doći do izručenja Republici Hrvatskoj, javlja N1.

Danas je pred Sudom BiH održano ročište u postupku pružanja međunarodne pravne pomoći Zdravku Mamiću, na kojem je utvrđeno da on neće biti izručen Hrvatskoj. 

"Gospodin Mamić je državljanin BiH, odredbe Ugovora o izručenju između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine ne pružaju mogućnost da se gospodin Mamić izruči, nema uvjeta za izručenje. S obzirom na prirodu kaznenog djela - nema elemenata istovjetnosti, Sud je donio rješenje o obustavi postupka izručenja - što je obrana i tražila", kazao je Rajić novinarima ispred Suda BiH. 

"Zdravko Mamić je slobodan građanin što se tiče ovog postupka", poručio je Rajić, koji je dodao da je njegov klijent samo obavezan da nadležnom Sudu dostavi eventualnu promjenu adrese stanovanja, prenosi N1. 

Podsjećamo, Zdravko Mamić je ranije u Hrvatskoj osuđen na 6.5 godina zatvora.



(Lejla Trle) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.