20.6.2018. 8:30
0
Dvije sjednice Parlamenta BiH: Zakon o osiguranju depozita u bankama BiH i akcize opet u fokusu
Zastupnici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nastavit će prošlog mjeseca prekinutu redovnu sjednicu, a nakon nje planirana je i nova sjednica.

Na novoj sjednici zastupnici bi se trebali izjasniti o zahtjevu poslanika Kluba Srpske demokratske stranke (SDS) za razmatranje izmjena Zakona o akcizama koje predviđaju smanjenje akciza na gorivo te stavljanje van snage zakona usvojenog u decembru.

Putarine su tada povećane za 15 feninga plus PDV, a ovim prijedlogom cijene goriva po litru bile bi smanjene za 18 feninga ili 10 KM po rezervoarua, dok predlagači tvrde da do sada prikupljeni novac, oko 100 miliona KM, nije usmjeren na izgradnju puteva.

Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama BiH te Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o zastavi BiH također su na dnevnom redu sjednice.

Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama BiH dio je reformi koje je tražio I MMF.

Očekuje se da u bh. parlamentu usvoje izmjene i dopune Zakona o osiguranju depozita BiH jer je ovaj zakon bitan prvenstveno i našem bankarskom sektoru.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.