22.6.2018. 11:40
0
Vijeće za štampu: Inter-profesionalni seminar za pravosuđe i medijske aktere
Vijeće za štampu, samoregulacijsko tijelo za štampane i online medije u Bosni i Hercegovini, započelo je danas seminar/radionicu o pred-sudskom medijacijskom postupku medijskih samoregulacijskih i regulacijskih tijela, u okviru Zajedničkog projekta Vijeća Europe i Europske unije, JUFREX - Jačanje pravosudne ekspertize o Slobodi govora u medijima JIE na Jahorini.

Cilj seminara je jačanje pravosudne ekspertize i razumijevanja slobode medijskog izvještavanja i odgovornog novinarstva u bh. medijima, kao i osnaživanje novinara da slijede etičke standarde profesionalnog i odgovornog izvještavanja.

Ljiljana Zurovac, direktorica Programa Vijeća za štampu u BiH uvodnom dobrodošlicom otvorila je seminar.

Vanja Ibrahimbegović, Projekt menadžerica Vijeća Europe za JUFREX projekat, predstavila je projekat i objasnila koliko je važna njegova realizacija za BiH.

Jednodnevni seminar okupio je oko 40 učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine: predstavnike medija urednike i novinare, predstavnike medijskih organizacija, Općinskih i Osnovnih sudova, Visoko sudskog i tužilačkog vijeća BiH, Udruženja sudija/sudaca FBiH, Advokatske komore FBiH  i  advokate.

Učesnici seminara razgovaraće o regulaciji i samoregulaciji medija u Bosni i Hercegovini, samoregulaciji i regulaciji medija kao pred-sudskom postupku, profesionalnoj etici, slobodi govora i svjesnosti o odgovornosti prema javnosti, medijaciji kao rasterećenju sudova od nepotrebnih skupih i dugih sudskih procesa.

 

(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.