22.6.2018. 17:30
0
Doktori prekidaju štrajk i povlače potpisane masovne ostavke
Doktori u Tuzlanskom kantonu prekidaju štrajk i povlače potpisane masovne ostavke jer je na današnjoj hitnoj sjednici Skupštine Tuzlanskog preliminarno postignut dogovor da članovi Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije TK potpišu potpišu kolektivni ugovor.

Ovaj sindikat čiji je osnovni zahtjev bio priznavanje reprezentativnosti od stranke Vlade TK, tu istu reprezentativnost crpit će iz Federalnog sindikata dok se ne okončaju sudske presude koje se vode oko ovog pitanja između Nezavisnog sindikata radnika uposlenih u zdravstvu koji je potpisao kolektivni ugovor i Sindikata doktora medicine i stomatologije.

Slučaj je završio na Vrhovnom sudu, a vlast TK tražit će od sudova da pojasne kako u različitim kantonima različito tumače reprezentativnost i Zakon o radu, prenosi N1.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.