22.6.2018. 18:30
0
Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije posjetio Grad Bihać
Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je danas ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hani Abdullaha Mominaha i zamjenika ministra odbrane BiH Seada Jusića.

Jusić je istakao da svako povezivanje lokalnih zajednica sa predstavnicima brojnih diplomatskih predstavništava može otvoriti nove mogućnosti za promociju Bihaća i Unsko-sanskog kantona.
 
Ambasadoru Mominahu je ovo bila prva posjeta Bihaću i prilika da gradonačelniku Fazliću predstavi mogućnosti za saradnju i investiranje u Bihać.

- Imamo dosta zajedničkih tema i ideja i akcent smo stavili na turizam i dolazak velikog broja turista iz Saudijske Arabije u BiH i naravno u grad Bihać i Nacionalni park Una – naglasio je Mominah.

Fazlić je posjetu ambasadora Mominaha ocijenio kao dobrim pokazateljem da Bihać ima šta ponuditi prijateljskim državama.

Razgovarano je i o mogućnostima ulaganja u aerodrom Bihać i njegovom potencijalu za ovaj dio Bosne i Hercegovine.

- Zainteresirani smo za razvojne fondove Kraljevine Saudijske Arabije koji su prisutni u našoj zemlji i koji mogu biti od koristi i za naš grad – naglasio je gradonačelnik Fazlić, saopćeno je iz Kabineta Gradonačelnika Bihaća.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.