23.6.2018. 20:40
0
Nakon jučerašnje poplave, uzrokovane padavinama: Iz nove zgrade na Dobrinji ispumpano 40.000 litara prljave vode
Iz stambene zgrade u ulici Branislava Nušića u naselju Dobrinja 5 nakon jučerašnjeg izlijevanja kanalizacije uzrokovanim obilnim padavinama, ispumpano je 40.000 litara prljave vode, a jutros su s mašinama stigli i radnici.

Ova zgrada je završena prije nekoliko mjeseci, a gradio je Kantonalni stambeni fond Kantona Sarajevo sa firmom Džekos.

Većina stanara ove zgrade su mladi bračni parovi sa djecom ili oni koji tek očekuju prinovu. Cijene stanova su bile od 80.000 do 120.000 KM. 

Kako za Patriju kaže jedan od stanara, ovo je već treći put da se izlijeva kanalizacija i da dolazi do poplave. S obzirom da su poplavljena i okna lifta on neće biti u funkciji narednih sedam dana. 

Ni izvođač radova ni Kantonalni stambeni fond na čijem je čelu Adnan Efendić ne žele preuzeti odgovornost za ove nemile događaje, dok najveću štetu trpe stanari.

Neki od njih najavljuju i tužbe. 


(PATRIA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.