25.6.2018. 18:30
0
Inzko razgovarao s Kongresnom grupom posvećenom problemu Mostara
Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko sastao se danas u Sarajevu s članovima "Kongresne grupe posvećene problemu Mostara" pri Kongresu Vijeća Evrope za lokalne i regionalne vlasti, koje je izvijestio o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, posebno u vezi s Mostarom, saopćeno je iz Ureda visokog predstavnika u BiH.

- Pozdravljam nedavnu seriju razgovora lokalnih stranačkih predstavnika u Mostaru. To je potvrda činjenice da bez obzira što je izgubljeno dosta vremena, domaći dijalog i politički kompromis još mogu dovesti do rezultata - rekao je.

Visoki predstavnik je naglasio koliko je značajno riješiti pitanje Mostara što je prije moguće i to na način da rješenje bude u skladu s odlukom Suda, da je pravno valjano i da ne dijeli grad. On je također dodao da su "građani Mostara već dugo vremena lišeni prava glasa i da političke stranke koje su odgovorne za implementaciju odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine iz 2010. godine snose odgovornost za ovu situaciju".

Ova obaveza neće jednostavno nestati već je političari moraju izvršiti, poručio je visoki predstavnik u BiH.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.