26.6.2018. 15:17
0
Klub DF-a: HDZ ponižava i BiH i Evropsku uniju
Klub zastupnika DF-a u Parlamentu FBiH reagirao je na današnje nepojavljivanje Kluba HDZ BiH-HNS na tematskoj sjednici "Izazovi i perspektive Federacije BiH na evropskom putu" koju je održao Predstavnički dom Parlamenta FBiH. Sjednici je prisustvovala i evropska parlamentarka Tanja Fajon.
- Politika HDZ-a je danas i zvanično poslala poruku da je njihovo tzv. proklamiranje europskih vrijednosti u BiH sve vrijeme bilo neiskreno i u suštini obmanjivanje kako domaće javnosti, tako i zvaničnika EU. HDZ je poručio da će se boriti izvan institucija, što je otvorena poruka Evropi da idu na plan B kojim ponižavaju i Bosnu i Hercegovinu i EU - navodi Klub DF-a. 

Mladen Bošković, dopredsjedavajući PD PFBiH kazao je danas da Klub HDZ BiH-HNS želi poslati poruku protiv preglsavanja Hrvata, napominjući da je na taj način usvojen Zakon o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH.  

(Fena/Alen Avdić)
DFHDZ
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.