1.7.2018. 15:10
0
Vlada RS: Nemamo ništa protiv analize MMF-a
Ministarstvo finansija Republike Srpske nema ništa protiv analize MMF-a, koja će sasvim sigurno pokazati da Stend baj aranžman sa tom finansijskom institucijom ni na koji način nije i neće biti ugrožen zakonima koji imaju za cilj poboljšanje primanja u Republici Srpskoj, potvrđeno je za N1 iz Vlade ovog bh. entiteta.

Kako je navedeno iz Vlade, Ministarstvo finansija Republike Srpske obaviješteno je, posredstvom Kancelarije rezidentnog predstavnika Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), da je planirana sjednica Izvršnog odbora MMF-a na kojoj je trebao biti zaključen pregled i odobrenje naredne tranše, odgođena radi razmatranja seta zakona koji je donijela Vlada Republike Srpske s ciljem poboljšanja primanja u realnom i javnom sektoru u Republici Srpskoj i zbog odluke Vlade FBiH da poveća budžet za 14 miliona KM Zakonom o pravima boraca u Federaciji BiH, potvrđeno je danas za N1 iz Vlade Republike Srpske.

Okvir plata koji je Vlada Republike Srpske planirala u javnom sektoru ostao je na prošlogodišnjem nivou, a promjena načina obračuna plata je već ranije bila definisana i u Dopunskom pismu namjere sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Ministarstvo finansija Republike Srpske će nastaviti sa utvrđivanjem mjera koje će dovesti do poboljšanja standarda svih slojeva društva u Republici Srpskoj, poštujući politike sa međunarodnim finansijskim institucijama.

Podsjećamo, u Vladu Federacije Bosne i Hercegovine stigla je najava o mogućem otkazivanju posljednje tranše MMF-a za BiH u iznosu od 150 miliona maraka, saznaje N1 u Federalnoj Vladi.

Kako nam je rečeno, razlog za ovakvu situaciju je nedavno utvrđeni Zakon o pravima boraca i članova njihovih porodica, čijom bi primjenom ukupan budžetski okvir za ovu kategoriju bio povećan za oko 14 miliona maraka, prenosi N1.


(Admir Oručević)

MMFRSVlada
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.