6.7.2018. 16:15
0
Otkazani protesti građana, migranti neće biti smješteni u "Sedru"
Najavljeni protesti Vijeća građana Unsko-sanskog kantona ispred hotela "Sedra" nisu danas održani, s obzirom da su mještani dobili uvjerenje da migranti neće biti smješteni u kompleks ovog sportsko - rekreativnog centra.

-Mi nemamo ništa protiv tih ljudi, čak im i pokušavamo pomoći kad god možemo. Međutim , znamo da ima puno adekvatnijih prostora u kantonu, ali i cijeloj BiH. Zato smo apsolutno protiv da se "Sedra" pretvori u migracioni prihvatni centar - kazao je mještanin Nijaz Malkoč.

Istog mišljenja je i gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević, koji je ponovio kako je to neprihvatljivo rješenje za sve građane Cazina i Bihaća.

-Hotelski prostor i kompleks su apsolutno neadekvatni za smještaj nekoliko hiljada migranata. S obzirom da je "Sedra" na granici Bihaća i Cazina, te prilično udaljena od graničnih prijelaza, zamislite kakav bi tek onda problem imali - ustvrdio je Ogrešević.

Da migranti neće biti smješteni u hotel, mještanima Srbljana i Ostrošca  danas je to potvrdio i vlasnik objekta.

(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.