7.7.2018. 8:23
0
Nasmijani Wigemark i "obećavajući" Čović: Dragan Čović ponovo pričao o Izbornom zakonu i putu BiH ka EU
Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović susreo se u Mostaru s voditeljem Izaslanstva Europske unije u BiH i specijalnim predstavnikom Europske unije u BiH Lars-Gunnar Wigemarkom, priopćeno je u petak iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru razmijenjena su mišljenja o trenutačnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini te stanju reformi.

Hrvatski član Predsjedništva BiH i ovom je prigodom istaknuo kako je neophodno iznaći rješenja za promjenu Izbornog zakona BiH koja će jamčiti punu ravnopravnost svih konstitutivnih naroda, uz dosljednu primjenu načela legitimnog predstavljanja na svim razinama vlasti.

Ustvrdio je također kako se u ovom slučaju u potpunosti moraju primijeniti i poštivati relevantne odluke Ustavnog suda BiH.

 I ovom prigodom je izraženo žaljenje jer nije na vrijeme postignut dogovor oko održavanja izbora u Gradu Mostaru.

Na kraju sastanka Čović je iskazao jasnu opredijeljenost i optimizam u pogledu nastavka provedbe daljnjih reformskih aktivnosti od vitalnog značaja za europsku budućnost, navodi se u priopćenju.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.