7.7.2018. 8:59
0
U Banjaluci večeras veliki protesti zbog smrti Davida Dragičevića: Na proteste dolazi i Muriz Memić
U Banja Luci će danas, na Trgu Krajine, biti organizovano masovno okupljanje građana pod nazivom “Pravda za Davida i svu našu djecu”, u znak protesta zbog dešavanja oko slučaja Davida Dragičevića.

Organizatori skupa, koji počinje u 19 sati, su otac stradalog Davida, Davor Dragičević i, kako se navodi, zajednica odgovornih građana „Pravda za Davida“.

Građanima će se, osim Davora Dragičevića, obratiti i Muriz Memić, otac tragično nastradalog Dženana Memića iz Sarajeva, te Spasenija Aranđelović, majka također tragično nastradale Danijele Aranđelović iz Tuzle.

Uz roditelje djece čije smrti do danas nisu razjašnjene, skupu će se obratiti i pojedini članovi grupe Pravda za Davida.

- Pozivamo sve savjesne građane da podrže ove roditelje u njihovoj borbi za pravdu i istinu nad smrću njihove djece. Skup će biti obezbjeđen od strane pripadnika MUP-a i zaštitara, a na sve građane apelujemo da mirno i dostojanstveno održimo pomen za našu nastradalu djecu.

Svako ko pokuša napraviti bilo kakav incident prilikom održavanja skupa, ne samo da će time isprljati imena tragično nastradale djece, nego ćemo smatrati i da se radi o ljudima koji su u direktnoj vezi sa ubistvom - kažu organizatori i dodaju da mole građane da im pomognu oko organizacije i održavanja reda, te da svakoga kod koga primijete i najmanju pobudu za nekorektno ponašanje, snime svojim mobilnim telefonima i ukažu na tu osobu pripadnicima MUP-a i zaštitarima.

Očekuje se dolazak velikog broja ljudi iz RS, ali i iz drugih dijelova BiH. Planirano je da skup bude završen do 20:30 sati, navedeno je u saopštenju.

Ove sedmice je Okružno javno tužilaštvo Banja Luka donijelo naredbu o provođenju istrage protiv više NN lica zbog postojanja osnova sumnje da su lišile života Davida Dragičevića, čime su počinile krivično djelo ubistvo.

Iz Tužilaštva su saopštili da ne postoji nijedan dokaz da je Dragičević bio zarobljen i zlostavljan, kao ni osnov sumnje za to, već da je njegova smrt nastupila utapanjem.

Otac Davor Dragičević i dio javnosti smatraju da je mladić ubijen i da vlast namjerno prikriva izvršioce.

Prije nekoliko dana Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) nije prihvatila izvještaj Anketnog odbora formiranog s ciljem sagledavanja relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića.

Opozicija je, nakon glasanja o izvještaju, napustila skupštinsku salu.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.