7.7.2018. 17:15
0
Mahir Mujić uspješno završio maraton od Sarajeva do Banja Luke u čast Dženana i Davida
Maratonac i humanista Mahir Mujić uspješno je završio maraton od Sarajeva do Banja Luke dug skoro 200 kilometara u znak podrške porodicama Dženana Memića i Davida Dragičevića.

Mujić je maraton od Sarajeva do Banja Luke istrčao za četiri dana. Krenuo je 4. jula u 7 sati iz Velike aleje na Ilidži od spomen obilježja postavljenog za Dženana Memića, a u Banja Luku je stigao danas u 13 i 30. 

- Uspio sam. Umoran sam, ali što je najvažnije uspio sam ispuniti svoju misiju i stigao u Banja Luku bez većih povreda. Hvala svima koji su vjerovali da mogu i podržavali me tokom ova četiri dana - kazao je Mujić za Patriju nakon dolaska u Banja Luku.

Četvrtog dana maratona Mujić je trčao u dvije etape. Prvu etapu dugu 26,5 kilometara istrčao je za 2 sata i 44 minute, a drugu 20,3 kilometra za jedan sat i 59 minuta. Ukupno 46,8 kilometara za 4 sata i 43 minute.  

- Iz Sarajeva do Banja Luke stigao sam za 18 sati i 37 minuta aktivnog trčanja. Trčao sam oko 188 kilometara - istakao je Mujić. 

Nakon dolaska u Banja Luku Mujić će odmoriti, a večeras će od motela u kojem je smješten istrčati još tri kilometra do Trga Krajine gdje će u 18 sati biti održani veliki protesti za Davida Dragičevića.  

Mahir Mujić je odlučio kilometre koje je pretrčao od Sarajeva do Banja Luke "prodati" da bi tim sredstvima pomogao u liječenju oboljele djevojčice Dalal Omerović iz Bihaća.

- Odluka o pomoći je bila samo moja, nakon što sam donio odluku da trčim od Sarajeva do Banja Luke. Odmah sam odlučio da napravim humanitarnu akciju za Dalal jer sam njen slučaj pratio od početka i znam da joj je novac jako potreban.

Objavio sam 12. juna status na Facebooku, koji je za samo 12 sati podijelilo više od 800 ljudi, lajkalo više od 5.000 ljudi, i bio je veliki broj pozitivnih komentara. Taj post je bio moj test za koliko novca ću da trčim, odnosno da stavim Kilometar za Dalal. Ja sam u početku htio staviti do 5.000 KM, ali kada sam vidio odziv, napravio sam račun i stavio 10.000KM, odnosno 50 KM za svaki kilometar – kazao je Mujić za Patriju.

Pored Dženana Memića i Davida Dragičevića, na majici u kojoj je trčao maraton, Mujić je nosio i sliku Dalal Omerović.

(NAP/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.