7.7.2018. 19:15
0
U Banjoj Luci okupljanje 'Pravda za Davida'
Na glavnom banjalučkom trgu večeras se okupio veliki broj građana iz Bosne i Hercegovine i dijaspore, koji daju podršku da se utvrdi istina i pravda u slučaju stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

Ovo je 104. dan kako grupa "Pravda za Davida“ organizuje skupove na kojima tvrde da je ovaj 21-godišnjak ubijen.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka su prije nekoliko dana, međutim, saopćili da  postoji osnov sumnje, kako je navedeno, najnižeg stepena vjerovatnoće, da je David Dragičević ubijen, odnosno da je 18.marta, nakon fizičkog sukoba s dvije ili tri osobe, bježeči pao u rijeku Crkvenu ili su ga gurnuli, a da je smrt nastupila utapanjem.

Po najavama organizatora okupljanja, koje prati visok stepen policijskog osiguranja, očekuje se obraćanje Davidovog oca Davora Dragičevića, Muriza Memića, oca nastradalog Dženana Memića iz Sarajeva, te Spasenije Aranđelović, majka nastradale Danijele Aranđelović iz Tuzle.

Na skup u Banjoj Luci, koji je najavljen kao mirno okupljanje, organizovano su autobusima došli i građani iz drugih gradova, iz Sarajeva, Tuzle, Mostara..., koji nose brojne trasparente, fotografije i majice s likom stradalog mladića.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.