9.7.2018. 18:30
0
SDP prijavio kandidacijske liste za predstojeće izbore
Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine predala je danas u sjedište Centralne izborne komisije BiH kandidacijske liste za predstojeće oktobarske izbore u Bosni i Hercegovini.

Prema izjavi novinarima potpredsjednice te stranke Lane Prlić, SDP je predao liste na kojima je više od 500 kandidata za sve nivoe vlasti, državnu i entitetske, kao i za kantonalne skupštine.

Odranije je poznato da je Denis Bećirović kandidat za člana Predsjedništva BiH, a Lana Prlić je danas kazala da je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić nosilac državne liste za Parlamentarnu skupštinu BiH u izbornoj jedinici Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton.

Umjetnik Damir Nikšić je također na listi SDP-a BiH, a među kandidatima na listama te stranke su i poduzetnik Adnan Šteta, kao i novinar Vlastimir Mijović, kazala je također Prlić.

Među brojnim drugim strankama, SDP je prijavio kandidacijske liste posljednjeg dana predviđenog za to, 9. jula do 16.00 sati.

(FENA/Amila Alijagić)

SDP
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.