9.7.2018. 21:45
1
Zvizdić: Dok nacionalisti u RS osporavaju bosanski jezik, Makedonija ga je uvrstila kao dio osnovnog obrazovanja
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić pohvalio je odluku Makedonije da uvede bosanski jezik od naredne školske godine kao dio redovnog nastavnog plana i programa.

On se oglasio putem Twittera - gdje je napisao:

"I dok nacionalisti i šovinisti osporavaju bosanski jezik u RS-u, Vlada Makedonije ga je uvrstila kao dio osnovnog obrazovanja. Čestitam premijeru i prijatelju Zoranu Zaevu i Vladi Makedonije".

Podsjećamo, ministar nauke i prosvjete Makedonije Arben Ademi izjavio je danas u Skoplju da će bosanski jezik od naredne školske godine bio dio redovnog nastavnog plana i programa u devetogodišnjem osnovnom obrazovanju u Makedoniji.

Ademi je naglasio da će se on kao ministar i njegov tim u budućnosti fokusirati na nekoliko prioriteta koji su postavljeni na strateškim i programskim dokumentima Ministarstva nauke i prosvjete, prenosi N1.

(Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.