11.7.2018. 15:00
0
I ove godine u Potočarima "Žene u crnom"
I ove godine "Žene u crnom" iz Beograda su u Potočarima kako bi odali počast ubijenim Srebrenčanima. "Žene u crnom" šesnaest godine dolaze 11. jula u Potočare. Među njima je i mladi Stefan Milosavljević.

- Meni je jako važno da sam ovdje. Kao mlada osoba sam došao da se solidarišem sa žrtvama srebreničkog genocida. Ono što se dešava u Srbije jeste posljednja faza negiranja genocida, kako na institucionom tako i na društvenom planu. Ove godine istraživanje je pokazalo da 70 posto građana smatra da je Ratko Maldić imao pozitivnu ulogu u prošlosti - rekao je Feni Milosavljević. 

On je misljenja da Srbija, ukoliko misli da vodi brigu o mladima, put nije negiranje prošlosti, nego preuzimanje odgovornosti i izgradnja budućnosti. 

Na pitanje da li će nekad građani iz Srbije priznati genocid u Srebrenici, Milosavljević je kazao da se iskreno nada da postoji mogućnost. 

- Kako sada vidimo stanje je sve gore i gore, od negiranje pa do čak prisustva ljudi koji su osuđeni i gloifikarcija ratnih zločinaca, ne pokazuje da će biti u skorije vrijeme - potcrtao je Milosavljević. 

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.