13.7.2018. 15:02
1
Sarajevo: Potvrđena optužnica protiv Nermina Drnde, Hajrudina Djedovića, Benjamina Kardaša i ostalih: Uzeli mito u iznosu preko 60.000 KM
Općinski sud u Sarajevu (OSS) potvrdio je optužnicu protiv Nermina Drnde, Hajrudina Djedovića i Benjamina Kardaša zbog primanja mita, Almedina Omerhodžića za davanje mita, te Rasima Ljucevića, Amira Bajrovića i Enesa Omerovića za sprečavanje dokazivanja krivičnog djela.

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu optužilo je Drndu, direktora Direkcije za puteve Kantona Sarajevo, i njegovog pomoćnika Djedovića da su od sredine 2016. do sredine 2017. godine od firmi koje su bile angažirane na održavanju puteva uzimali tri posto od naplaćenih faktura.

- Čineći ove radnje, zajedno su uzeli mito u iznosu većem od 60.000 maraka - stoji u optužnici.

Drnda je optužen i da je, dok je bio šef tima za implementaciju projekta za otpadne vode u Javnom komunalnom preduzeću “Vodovod i kanalizacija”, zajedno s uposlenikom “Vodovoda” Benjaminom Kardašem uzimao novac od izvođača radova kako bi fakturisao fiktivne radove.

- Ljucević, Bajrović i Omerović su nakon hapšenja Drnde sakrili novac koji potiče od izvršenja krivičnog djela, dok se Omerhodžić tereti da je, kao direktor firme ‘AME’ iz Breze, Djedoviću poklonio tehničku robu u iznosu većem od 4.000 maraka, kako Djedović, i pored utvrđenih nepravilnosti prilikom kontrole u obavljanju ophodnje puteva ove firme, ne bi umanjio iznose mjesečnih faktura za te usluge, iako je to bio dužan učiniti - navodi se u optužnic, javio je BIRN BiH.

(Fena)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.