21.7.2018. 11:27
0
Hamas tvrdi da je postignuto primirje s Izraelom u pojasu Gaze
Militantna grupa Hamas saopćila je u subotu da je dogovorila primirje s Izraelom u pojasu Gaze, dan nakon sukoba u kojima je ubijeno četvero Palestinaca i jedan izraelski vojnik.

Izraelska vojska je odbila to komentirati. Izraelska vlada i armija rijetko pristaju i priznaju primirje s Hamasom, ali je glasnogovornik vojske rekao da bi se život pokraj granice trebao vratiti u normalno stanje. 

U petak je ubijen jedan izraelski vojnik, nakon čega je pokrenuta masivna operacija koja je uključivala avione, tenkove i artiljeriju. Ishod toga je smrt četvero Palestinaca, od toga tri Hamasova borca, dok je 120 osoba ranjeno, prenosi Reuters.

Ujedinjeni narodi pozvali su sve strane da se "vrate s ruba rata" nakon mjeseci napetosti.

Palestinci od 30. marta protestiraju u pograničnom području protiv blokade, a do sada su izraelske snage ubile najmanje 149 Palestinaca i ranile više od 4.000 njih.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.