23.7.2018. 13:47
0
Prvi sarajevski "Pan 3 na 3" street basket turnir oduševio igrače i publiku - Pobjedu slavi Caffe Scala
Pan
Pan
Pan
Pan
Pan
Pan
Pan
Pan
Pan
Pan
Pan
Pan
Pan
Pan
Pan
Pan
"Caffe Scala" pobjednik je prvog sarajevskog street basket turnira „Pan 3 na 3“ koji je proteklog vikenda održan u parku Hastahana. U finalu su igrali protiv ekipe „TBG“, a za novčanu nagradu od 1. 500 KM bila su dovoljna četiri boda više te su slavili rezultatom 14:10. Drugoplasirani „TBG“ osvojio je 500 KM.

"Igramo često na turnirima jer volimo da se družimo i upoznajemo ljude koji isto vole košarku. Moramo istaći da je organizacija ovog turnira zaista za svaku pohvalu, a naravno izuzetno smo sretni i zbog naše pobjede“, izjavio je član pobjedničke ekipe sa Pala Srđan Jokić. 

Na prvom sarajevskom „Pan 3 na 3“ street basket turniru, koji se igrao na obnovljenom košarkaškom terenu parka,  takmičile su se 22 ekipe iz cijele BiH. Ni u polufinalnim utakmicama nije nedostajalo uzbudljive igre i strastvenog navijanja sa tribina, a snage su odmjerile ekipe „Triple Treath“ – „TBG“, rezultatom 8:16 i „Caffe Scala“– „Unitic“, ostvarivši rezultat 15:8.

U okviru turnira održano je i takmičenje u zakucavanju, gdje je pobjedio Veldin Lisičić osvojiviši tako nagradu od 300 KM. Najboljom u šutiranju trica pokazala se Azra Alispahić, koja je također osvojila novčanu nagradu od 300 KM. 

Publika je, osim u dobroj igri svojih favorita, uživala i u zanimljivim igrama u kojima su mogli pokazati svoje košarkaško umijeće ali i osvojiti vrijedne nagrade. 

A sada već dobro uigrane ekipe, nakon sarajevske Hastahane, svoj naredni nastup planiraju na tuzlanskom Telexu, gdje će se prvog augustovskog vikenda, 4. i 5., održati četvrti po redu,  tradicionalni, street basket turnir „Pan 3 na 3“.

Prijave su otvorene, a svi zainteresovani timovi mogu se registrovati putem web stranice http://tuzlazivikosarku.ba/bs/pan3na3





Pan turnir
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.