25.7.2018. 16:00
0
Treći put otkazana sjednica Zajedničke komisije za evropske integracije
Sjednica Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine ni danas nije održana jer nije bilo kvoruma za rad i to je treći put da se otkazuje razmatranje Privremenog izvještaja Evropske komisije za 2018. godinu.

Dnevnim redom sjednice bilo je predviđeno razmatranje i Finalnog izvještaja o realizaciji mjera iz Akcijskog plana za realizaciju prioriteta iz Izvještaja o BiH za 2016. godinu, a izvjestilac za oba izvještaja trebao je biti predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

Predsjedavajući Komisije Nikola Lovrinović (Hrvatska demokratska zajednica - HDZBiH) kazao je Feni da je obaviješten o tome da je Zvizdić u mogućnosti da dođe na sjednicu, ali ona je otkazana zbog nedostatka kvoruma.

- Očito je da je prestao interes za ovu temu iako se deklarativno svi zalažu za evropski put BiH. Dužnost mi je bila da sazovem sjednicu na kojoj će izvještaji biti razmatrani kao pripreme za sjednice doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine - pojasnio je Lovrinović.

Predstavnički dom PSBiH ranije je razmatrao ovaj izvještaj iako nije imao mišljenje nadležne komisije, a Lovrinović je najavio da bi ova tačka mogla biti skinuta s dnevnog reda sjednice Doma naroda PSBiH zakazane za petak, 27. jula.

Mišljenja je da ovakav odnos ukazuje na to da su neke teme važnije od evropskih integracija budući da se približavaju opći oktobarski izbori, ali ipak izrazio je nadu da će se to uskoro promijeniti.

Naknadno će biti utvrđen novi termin za održavanje sjednice Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.