26.7.2018. 12:25
0
Bivši borci ispred Parlamenta FBiH, ministar Bukvarević vjeruje da će zakon biti usvojen
Uoči početka sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, na kojoj će se raspravljati o pravima demobiliziranih boraca, bivši borci okupili su se ispred zgrade Parlamenta.

Uoči početka zasjedanja među bivšim borcima vlada optimizam, a i resorni ministar Salko Bukvarević je za BHRT rekao da se nada kako će Zakon biti usvojen.

- Očekujem od Doma naroda da usvoje Zakon imajući u vidu da ova kategorija od 2010. godine nema svoj zakon. Na predloženi način demobilizirani borci i članovi njihovih porodica ostvarili bi svoja prava, prije svega pravo za liječenje, pravo na zdravstveno osiguranjue, pravo na zapošljavanje, pravo na borački dodatak. Ovim bi najveći dio onoga što borci traže bio ispoštovan - rekao je ministar za pitanja boraca u Vladi Federacije BiH Salko Bukvarević.

Prisutan je i veliki broj snaga reda, a saobraćajnica u koja se nalazi federalni parlament, odnosno ulica Hamdije Kreševljakovića, blokirana je.

Popdsjećamo, bivši borci traže traže objavljivanje boračkog registra, isplatu boračkog dodatka, te prekid finansiranja iz budžeta mnogobrojnih boračkih udruženja.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.