27.7.2018. 11:45
0
Ambasadoricu SAD-a u BiH Maureen Cormack naslijedit će Eric Nelson
Američka administracija zatražila je od Bosne i Hercegovine agreman za novog ambasadora Erica Nelsona koji će naslijediti Maureen Cormack na dužnosti ambasadora SAD-a u BiH, saznaje “Večernji list” od izvora bliskih State Departmentu.

Eric Nelson, radnik Više službe za vanjske poslove, u rangu savjetnika, imenovan je za zamjenika izvršnog sekretara i direktora Izvršnog ureda Izvršnog sekretarijata 2. juna 2015. godine.

Nelson je prethodno obnašao dužnost direktora Ureda diplomatije u Odjelu za upravljanje izvorima informiranja, zamjenika šefa misije u Costa Rici te generalnog konzula u Munchenu. Od kada se pridružio Službi za vanjske poslove 1990. godine, također je obnašao dužnosti u Islamabadu, Milanu, Meksiko Cityju, Frankfurtu, Santo Domingu, kao i u Washingtonu, u Odjelu za administraciju, prenosi “Fena”.

Godine 2014. Feedscoop magazin ga je proglasio jednim od četrnaest lidera – vizionara u polju federalne informacijske tehnologije, navodi se u bh. izdanju “Večernjeg lista”.

Nelson je karijeru počeo u javnoj službi kao dobrovoljac u mirovnim snagama u Liberiji. Od 2013. do 2014. bio je član 21. seminara Centra za međunarodne studije MIT-a (Massachusetts Institute of Technology). Diplomirao je kemijski inženjering na sveučilištu Rice te magistrirao poslovnu administraciju na sveučilištu Texas u Austinu.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.