28.7.2018. 15:40
0
Ministar Crnadak gostovao u informativnoj emisiji Glasa Amerike
U okviru posjete Washingtonu, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak gostovao je jučer u centralnoj dnevnoj informativnoj emisiji Glasa Amerike.

Ministar Crnadak je, govoreći o učešću na 1. Konferenciji o vjerskim slobodama na nivou ministara vanjskih poslova, koja je pod predsjedavanjem američkog državnog sekretara održana u State Departmentu, naglasio da je ista bila uspješna, da je tokom Konferencije imao prvi susret sa državnim sekretarom Sjedinjenih Američkih Država Michaelom Pompeom od njegovog preuzimanja dužnosti u maju, te da SAD ostaju jedan od najvažnijih međunarodnih partnera Bosne i Hercegovine.

Crnadak je istakao da je važan dio njegove posjete i učešće na svečanostima kojima se obilježava stota godišnjica od proglasa predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Woodrowa Wilsona, kojim je odao počast srpskim žrtvama u Prvom svjetskom ratu.

Odgovarajući na pitanje o problemu migranata, ministar Crnadak je rekao da rješenje ne može imati ni jedna država samostalno, a posebno je naglasio da je za BiH važno da sve institucije na svim nivoima vlasti rade zajedno i da se ovo pitanje može riješiti isključivo zajednički, bez dnevnopolitičkog zloupotrebljavanja.

Rekao JE da se čini da bi pojedini političari u BiH najviše voljeli da u jednom danu uđe 200 hiljada migranata i da do oktobarskih izbora to bude jedina tema, umjesto brojnih pitanja koja svakodnevno opterećuju život običnog čovjeka, te da predizborno manipulisanje pitanjem migranata otežava njegovo rješavanje.

Ministar Crnadak posjetu Washingtonu završava večeras, učešćem na završnom događaju u okviru obilježavanja stote godišnjice od proglasa predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Woodrowa Wilsona, kojim je odata počast srpskim žrtvama u Prvom svjetskom ratu, saopćeno je iz Kancelarije za odnose s javnošću MVP BiH.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.