29.7.2018. 12:19
0
"Istočna alternativa": Nerazumne su prijetnje Davora Dragičevića da će Dodik i Cvijanović "plakati nad kostima svoje djece"
U Udruženju građana "Istočna alternativa" Republike Srpske smatraju da je neprihvatljivo što je "slučaj Dragičević" i poruke koje se upućuju sa skupova "Pravda za Davida" prerasli u politički obračun sa vlašću Srpske, a posebno je nedopustivo izricanje otvorenih prijetnji kakve upućuje otac nastradalog mladića Davor Dragičević.

"Skupovi pod geslom `Pravda za Davida` pretvorili su se u političke i sa njih se upućuju prijetnje i političke poruke koje nemaju nikakve veze sa borbom za istinu o načinu kako je došlo do smrti nastradalog Davida Dragičevića", navodi se u saopštenju ovog udruženja. 

U saopštenju se navodi da je neprihvatljivo i necivilizovano iznošenje prijetnji bilo kome. 

"Naša je ocjena da treba otkriti i najoštrije kazniti eventualnog počinioca ubistva Davida Dragičevića, ali skupovi, koji se svakodnevno organizuju tim povodom, izgleda imaju potpuno drugi cilj, a to je izazivanje nemira i destabilizacija Republike Srpske, slabljenje njene vlasti i srozavanje ugleda njenih institucija, što smatramo neprimjerenim i to treba spriječiti", poručuju iz "Istočne alternative". 

Iz ovog udruženja upozoravaju da iza protesta stoji zapadni strani faktor i stranke okupljene u Savez za promjene koje žele dovesti do destabilozacije jer to vide kao jedini način da opstanu u političkom životu i da na neviđeno prljav način dođu do vlasti. 

"Nerazumne su prijetnja Davora Dragičevića da zna ko mu je ubio sina i da to povezuje sa ukidanjem naziva Republike Srpske, održavanjem izbora", navodi se u saopštenju. 

Iz "Istočne alternative" ističu da su za svaku osudu prijetnje Davora Dragičevića predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i premijeru Željki Cvijanović "da će plakati nad kostima svoje djece". 

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.