29.7.2018. 18:05
0
Listo i 12. put pobjednik skokova u Mostaru, na korak do Balića
Lorens Listo pobjednik u skokovima na glavu na tradicionalnom 452. takmičenju u skokovima sa Starog mosta u Mostaru.

Listo je ovim trijumfom došao do 12. pobjede što ga je primaklo na korak legendarnoj mostarskoj lasti Emiru Baliću, koji imao 13 trofeja.

Igor Kazić pobjednik je u skokovima na noge s osvojenih 100 bodova.

Tradicija skokova seže u daleku prošlost u 16. stoljeće iz vremena gradnje samog mosta kada je malo ko u zajednici koja je brojala 4.000 stanovnika znao i plivati. Prvi skok zabilježen je 1664. godine, dok je formalno natjecanje ustanovljeno 1968. i otad se održava svakog ljeta.

Inače, najpoznatiji i najuspješniji skakač sa Starog mosta je Emir Balić s 13 pobjeda, četiri druga i tri treća mjesta. Osim njega, iz starije generacije skakača treba izdvojiti Mirsada-Dedu Pašića, Benaida Kalajdžića, Jadranka i Gorana Finka, a od mlađe generacije najviše uspjeha do sada imali su Lorens Listo, Haris Džemat i Samir Zukanović, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.