2.8.2018. 13:28
0
Kolegij Predstavničkog doma Parlamenta FBiH nije zakazao sjednicu, borci razočarani
Kolegij Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, koji je danas zasjedao u Sarajevu, nije zakazao sjednicu tog Doma na kojoj bi trebalo da bude razmatran usaglašeni tekst zakona o borcima.

Razlog je to što tekst nije dostavljen pisarnici.

Kako je rekao šef Kluba Demokratske fronte (DF) u Federalnom parlamentu Dženan Đonlagić, kada tekst usaglašenog zakona bude dostavljen na protokol,  Predstavnički dom spreman je zakazati vanrednu sjednicu.

Demobilisani borci koji su čekali odluku Kolegija, razočarani su i trenutno se usaglašavaju šta dalje preduzeti.

Podsjećamo, tekst Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica početkom ove sedmice u Sarajevu usaglasila je Zajednička komisija oba doma Parlamenta Federacije BiH.

Dom naroda Parlamenta FBiH je na vanrednoj sjednici održanoj 26. jula podržao Prijedlog zakona, ali u drugačijem tekstu nego što je to ranije učinio Predstavnički dom.

Tom prilikom prihvaćeni su zahtjevi boraca iskazani u amandmanima, koje Vlada Federacije prethodno nije prihvatila.

Da bi zakon mogao stupiti na snagu potrebno je da ga u usaglašenom tekstu usvoje oba doma Federalnog parlamenta.

Predstavnici ratnih veterana zaprijetili su da će, ukoliko sjednice ne budu zakazane, blokirati Federaciju BiH.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.