3.8.2018. 11:45
0
Dodik: Ako Kosovo prime u UN, stolicu će tražiti i RS
Ukoliko dođe do uključivanja Kosova u Ujedinjene nacije i druge međunarodne insitucije i Banjaluka će zatražiti isti put, izjavio je predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik.

Dodik je u intrevjuu za Večernje novosti od petka podsjetio da je je NSRS nakon što su Albanci proglasli nezavisnost donijela Rezoluciju da će Banjaluka u slučaju novog međunarodnog principa i prakse u priznavanju prava na samoopredjeljenje insistirati na pravu na utvrđivanje državnog statusa ovog entiteta.

"Taj dokument je i dalje na snazi i od njega nećemo odustati", rekao je Dodik i dodao da rješenje statusa Kosova ne treba odvajati od pitanja statusa Republike Srpske.

Dodik je ocijenio da ideju podjele Kosova ozbiljno treba staviti na sto, prenosi Beta.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.