8.8.2018. 13:54
0
'Alija je pred kraj života rekao - neka se svako Bogu moli kako ga je majka naučila'
Član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je da sjećanje na Aliju Izetbegovića njemu nije potrebno, već da je ono, kako je rekao „potrebno nama, jer se na taj način sjećamo jednog herojskog doba.“

„Sjećamo se jednog herojskog doba kada je vraćena državnost BiH, kada je napravljena vojska BiH. Kada su Bošnjaci vratili svoje nacionalno ime, ime svog jezika, kada su usvojene slobode, uspostavljen višepartijski sistem. To su stvari kojih se vrijedi sjećati i koje su vjerovatno najznačajnije u novijoj historiji BiH", kazao je Izetbegović novinarima. Na današnji dan prije 93 godine rođen je Alija Izetbegović prvi predsjednik Predsjedništva međunarodno priznate Republike Bosne i Hercegovine.

Godišnjica rođenja Izetbegovića obilježena je polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na mezarju Kovači, kao i nizom drugih manifestacija.
Bakir Izetbegović se prisjetio: "Alija je pred kraj života rekao - neka svi ostanu šta jesu, neka se svako Bogu moli kako ga je njegova majka naučila, ali je zaista vrijeme da svi više budemo Bosanci“. On je kazao da projekat države Bosne i Hercegovne nije dovršen još uvijek, jer mnogi dovode u pitanje teritorijalni integritet BiH.

„Nama je da njegovu političku borbu i svaku drugu nastavimo“, rekao je Bakir Izetbegović.

(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.