8.8.2018. 17:38
0
Mladi imam Adis Hebibović uspješno operisan u Istanbulu
Mladi imam iz Konjica Adis Hebibović uspješno je operisan na klinici za neurohirurgiju Acibadem u Turskoj, potvrdio je za novinsku agenciju Patria Adisov otac Emin.

Adis je izašao iz intenzivne njege danas oko 14 sati. Za sada ide sve u pozitivnom smjeru – kaže Emin Hebibović.

Operacija je obavljena jučer i trajala je oko devet sati. Nakon operacije Adis je zadržan na odjelu za intenzivnu njegu, a članovi porodice su nakon što se probudio imali mogućnost da razgovaraju s njim.

Otac Emin kaže da se Adis osjeća dobro, samo ima malo mučnine, ali da je to normalno kod ovakvih operacija.

- Hvala svima što ste bili uz nas, sjetite nas se još u dovama. Vjerujem kako će sve biti u najboljem redu – poručio je Adisov otac Emin.

Podsjećamo, Adis Hebibović operisao je tumor na mozgu prije tri godine. Kontrolni pregled prije mjesec dana pokazao je da tumorsko tkivo nije u potpunosti odstranjeno, i da je potreban novi operativni zahvat.

Za ovu operaciju bilo je potrebno skupiti 40.000 eura, a brojni građani su u akciji prikupljanja sredstava za operaciju pokazali svoju humanost i novac je prikupljen.

Adis Hebibović je imam koji svojim aktivizmom donosi pozitivne promjene u džemate u kojima je angažovan. Veliki je humanitarni radnik koji ne zaboravlja same i džematlije starije životne dobi kao ni one u stanju socijalne ili bilo koje druge pomoći.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.