10.8.2018. 13:39
0
Vlada USK u subotu otkriva detalje vezane za smještaj migranata
Rok koji je premijer Unsko-sanskog kantona Husein Rošić, zajedno sa gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina USK-a, dao Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, da odredi lokaciju na kojoj će biti smješteni migranti, ističe danas.

Oni su 3. avgusta održali sastanak, na temu rješavanja migrantske krize, te su istakli da nije njihova dužnost da predlažu potencijalne lokacije, već je to dužnost države.

- Nećemo više govoriti o potencijalnim lokacijama. Ovo je zadatak države. Mi smo bili maksimalno konstruktivni, sad je na potezu Vijeće ministara - izjavio je ranije premijer Rošić.

Iz Vlade USK je potvrđeno za Patriju da Vlada u petak (danas) neće poduzimati nikakve korake. Zvaničan stav o budućim koracima po pitanju migranata na području tog kantona Vlada USK će iznijeti u subotu putem saopćenja za javnost.

Prema dosadašnjim procjenama, na području Bihaća boravi između 3.300 i 3.600 migranta, dok ih je na području Velike Kladuše nešto više od 500. U Hotelu Sedra već je smješteno oko 130 migranata sa djecom, dok postoje naznake da bi tu moglo biti smješteno još njih oko 300. Također, govori se o renoviranju Đačkog doma kako bi se poboljšali uslovi za život migranata koji već borave na toj lokaciji.

Kao treća lokacija za smještaj migranata spominjali su se objekti Agrokomerca. Iz Vlade USK su poručili da je nezahvalno govoriti o preciznim datumima za rješavanje smještaja migranata.

(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.