10.8.2018. 17:30
0
SBB: BiH mora hitno usvojiti 'Macronov zakon'
Savez za bolju budućnost (SBB) uputio je saopštenje za javnost u kojem predlažu da se "Macronov zakon" hitno usvoji u Bosni i Hercegovini.
Riječ je o zakonu protiv nepotizma, odnosno protiv zapošljavanja rodbine na državne pozicije, a takvo ponašanje prema prijedlogu može biti sankcionisano i sa do tri godine zatvora. 

- Narod je umoran od toga da najbliži rođaci mogu biti državni premijer, entitetski ministar policije, državni tužilac i da ista porodica može imati više od dvadeset vrlo važnih funkcija u zakonodavnoj, izvršnoj vlasti ili pravosuđu.

Još su gori primjeri kada predsjednik države, odnosno član Predsjedništva BiH, preko svoje stranke, imenuje svoju suprugu za direktoricu najveće zdravstvene institucije u BiH, samo su dio slagalice u kojoj pet familija pojedinačno raspoređuje i po nekoliko stotina svojih bliskih i daljnih rođaka na državni budžet i stvara paralelne centre moći koji isključuje društvo jednake šanse - poručeno je iz SBB-a.

SBB je zadužio Pravni savjet stranke i Damira Arnauta da izradi Nacrt zakona koji će biti dio izborne platforme SBB-a.

(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.