12.8.2018. 10:43
0
Salkić: Radna mjesta prioritet za opstanak Bošnjaka u RS-u
Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić ukazao je da više radnih mjesta i veća ulaganja u tom dijelu BiH moraju biti jedan od odgovora na aktuelno stanje.

Govoreći sinoć na tribini u Foči o temi "Aktuelna politička situacija u bh. entitetu RS", istakao da vlast ovog entiteta želi izolovati Bošnjake, te ih ostaviti bez mogućnosti da obezbjeđuju egzistenciju za svoje porodice na ovom prostoru, saopćeno je iz kabineta entitetskog potpredsjednika.

-Zbog toga, oni koji vole ovu zemlju, trebaju ulagati u ove krajeve i zapošljavati Bošnjake, ali i Srbe, Hrvate i sve ostale. Ljudi su uvijek živjeli tamo gdje su mogli obezbijediti egzistenciju za sebe i svoju porodicu. U posljednje vrijeme je primjetan pomak na ovom planu, ali je isto tako primjetna i opstrukcija. Moramo istrajati u našoj borbi u svakom segmentu našeg djelovanja, jer samo tako možemo zajedno pobijediti nepravdu i diskriminaciju koja je prisutna u životima Bošnjaka u ovom dijelu naše domovine – rekao je Salkić.

Važno je, dodao je, da se iz Foče pošalje poruka da se nikada neće umoriti i nikada neće odustati od borbe za domovinu Bosnu i Hercegovinu.

-Sveprisutna nepravda koju generira ova vlast prema Bošnjacima jednog dana će morati prestati i bit će pobijeđena. Jedan od načina je naše pojačano učešće u demokratskim procesima i veći izlazak na izbore i veća snaga i podrška onima koji se bore za narod i državu. Foča, Višegrad, Trebinje i druge općine u ovom dijelu naše domovine imaju kapacitet da izaberu jednog poslanika u Narodnoj skupštini RS i taj kapacitet mora biti iskorišten – naveo je.

Ukoliko bude postojao jedinstvo taj cilj se, kaže, može postići.

-Iz našeg jedinstva će proizaći naša snaga, a iz naše snage će proizaći naša moć da sami rješavamo naše probleme u ovom entitetu. Dakle, kada budemo politički jaki, moći ćemo početi rješavati naše probleme. Posebno želim da naglasim da mi probleme imamo sa aktuelnom vlašću u ovome entitetu, a nemamo sa kompletnim srpskim narodom i tu je velika razlika. Trenutni problemi su nametnuti od onih koji šire mržnju, nepovjerenje, separatizam, radikalizam i toga moramo biti svjesni - poručio je Salkić na tribini, koju je organizaovala SDA Foča.


(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.