12.8.2018. 17:55
0
Nikšić odgovorio Dodiku: Bez BiH neće postojati ni RS
Na izjavu Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, u kojoj je istakao da BiH neće preživjeti je danas reagovao Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH. Između ostalog, Nikšić je poručio da bez BiH neće postojati ni entiteti i da Dodikove izjave najviše štete nanose građanima ovog bh. entiteta.

"U ime SDP BiH želim jasno poručiti kako takva politika može dovesti samo do nestanka entiteta Republika Srpska", navedeno je na početku reakcije.

Nikšić smatra da je kranje vrijeme da se takva politika porazi i odbaci i to prvenstveno od strane građana Republike Srpske jer njima nanosi najveću štetu.

"Dodik jako dobro zna da bez BiH nema opstanka RS ni u političkom ni u ekonomskom smislu. Njegova politika vrijeđanja, zastrašivanja i blokada vodi entitet RS u potpuni haos i vjerovatni nestanak", kazao predsjednik SDP-a BiH.

Potom je Dodiku poručio sljedeće:

"Neka Dodik objasni građanima RS kako je moguće da ova administrativna jedinica u BiH godišnje u raspodjeli prihoda od PDV i akciza dobija oko 30 posto više novca nego joj pripada, a da opet RS ne može funkcionisati bez enormnih zaduženja?

Neka im objasni kako je moguće da sa tolikim novcem, koji na nivou četiri godine iznosi blizu milijardu KM, kojeg RS neosnovano dobija, radnici u RS imaju najniže plate, a penzioneri najniže penzije u Evropi?"

Nikšić je naglasio da je vrijeme da građani u Republici Srpskoj shvate da bi bez države BiH politički i ekonomski propao ovaj entitet.

Pozvao je sve politike u BiH da stvaraju bolje uslove za život stanovnika BiH.

"Uspjeh svake politike mora se početi mjeriti isključivo činjenicom da li je njen rezultat ostanak ili odlazak ljudi iz BiH. Jasno je da je otkako je Dodik preuzeo vlast, entitet RS napustio grad veličine Banja Luke. To govori o potpunom porazu njegove politike, koja mora biti odbačena", zaključio je Nikšić, prenosi N1.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.