13.8.2018. 11:10
2
Na ulicama Sarajeva pojačano prisustvo policajaca u civilu
U Kantonu Sarajevo za vrijeme trajanja Sarajevo Film Festivala sigurnosna situacija je zadovoljavajuća i pod kontrolom, bez ikakvih incidenata, potvrdila je Feni načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Suvada Kuldija.

Naglasila je da je na ulicama Sarajeva dovoljan broj policajaca koji brinu za sigurnost građana i velikog broja turista.

- Otkako se održava Sarajevo Film Festivala Uprava policije nema zabilježenih nekih posebnih događaja, odnosno narušavanja javnog reda i mira. Sve je pod kontrolom - kazala je Kuldija.

Naglasila je da policijski službenici rade po sačinjenom planu koji podrazumijeva operativno-kontradiverziono i saobraćajno osiguranje.

- Na ulicama je pojačano prisustvo policijskih službenika i u civilnim odijelima koji rade na prevenciji krađa, tzv džepnih krađa, zatim krivičnih djela razbojništva, tako da u ovom momentu možemo reći da se sve odvija po planu Uprave policije - istakla je Kuldija.

Ona je uputila i apel turistima i bh. građanima da ne idu na manje poznata mjesta o kojima se nisu informirali da se ne bi izgubili i da ne bi bili napadnuti.

Kuldija je napomenula da je jedino povećan broj osoba koje su konzumirale alkohol.

- Tokom 24 sata isključio iz saobraćaja 19 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola - navela je Kuldija.

Iz MUP-a KS apeliraju na vozače da ukoliko konzumiraju alkohol da ne upravljaju motornim vozilma jer na taj način mogu prouzrokovati saobraćajnu nezgodu i ugroziti svoj i tuđi život. 


(Fena/Admir Oručević)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.