13.8.2018. 11:25
0
Borci poručili: Usvajanje Zakona ili slijede novi protesti
Ukoliko se ne usvoji Borački zakon, svaki naredni protest je veoma kritičan, izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Hamza Krkalić, jedan od organizatora protesta.

Konferencija za medije održana je u kampu boraca ispred bivše zgrade Vlade Federacije u Sarajevu.

- U Mostaru smo došli na gotov čin. Sve amandmane boraca su izmijenili. Svrha svega je da se ne donese borački zakon - rekao je Hamza Krkalić.

Krkalić je istakao kako borci danas odlučuju šta dalje, te poručuje da će otići do predsjednika i potpredsjednika Federacije i vidjeti može li jedan čovjek biti iznad institucija, pri čemu misli na predsjednika Zajedničke parlamentarne komisije za usaglašavanje teksta Zakona o pravima demobilisanih boraca, Jasenka Tufekčiča. 

- Svaki naredni protest je veoma kritičan, ako se konačno ne usvoji borački zakon - istakao je Krkalić.

Nurija Hodžić, demobilisani borac zahtijeva od nadležnih institucija privođenje Jasenka Tufekčića , poručujući da će stvar uzeti u svoje ruke.

- Poslije današnjeg dana, znat će se nastavlja li se sa protestima i šta dalje - zaključio je Hodžić.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.