13.8.2018. 11:56
0
Uroš Gutić i Alma Hrnjić pobjednici 1. noćne trke 'Dženan Memić'
Prva noćna trka “Dženan Memić“ koja je održana u subotu u Velikoj aleji na Ilidži okupila je 122 trkača, a prvo je kroz cilj prošao Uroš Gutić. On je pet kilometara pretrčao za 18 minuta i 45 sekundi. Drugo i treće mjesto u muškoj kategoriji osvojili su Milan Vitković i Tarik Zolj.

U ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Alma Hrnjić, a drugo i treće mjesto Emina Begić i Selma Brčić. Svi učesnici trke su dobili medalje.

Prije utrke održana je memorijalna šetnja u kojoj je učestvovalo 158 šetača. Porodica Memić zahvaljuje se svima koji su učestvovali u ovom memorijalnom i humanitarnom događaju.

- Zajedno sa nama ste ostavili trag u Velikoj aleji u spomen Dženana Memića -  navodi porodica.

Sav prikupljeni novac porodica će donirati u humanitarne svrhe. 

Inače, 11. avgusta Dženan Memić bi napunio 24 godine. Preminuo je 15. februara 2016. godine od posljedica teške povrede glave koju je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, zadobio 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji. Na tom mjestu 17. februara 2018. godine otkriveno je spomen-obilježje "Ranjeni kamen" kao trajni podsjetnik na nevino oduzeti život.  


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.