13.8.2018. 12:38
0
Uzgoj i prodaja kurbana dugogodišnja tradicija porodice Aljović iz Sinanovića
Uzgajivači kurbana se za Kurban-bajram pripremaju tokom cijele godine, jer je upravo ovaj praznik mnogima od njih je prilika da ostvare prihode kojima bi prehranili porodicu i obezbijedili stočnu hranu.
Tako i ove godie, uoči obilježavanja Kurban-bajrama u Sarajevo pristižu kurbani koje vjernici odabiru i na prvi dan Bajrama obavljaju obred klanja. Među njima će biti i ovnovi porodice Aljović, koji su uzgajani u bogatom matičnom stadu na pašnjacima Visočice i Bjelašnice.

Vjernici muslimanske vjeroispovijesti u utorak, 21. avgusta, dočekat će jedan od svojih najsvetijih praznika, Kurban-bajram. U Bosni i Hercegovini je običaj da se kurban kolje ujutro, odmah poslije bajram-namaza, a može se zaklati i drugi ili treći dan Bajrama. Za sve one koji još nisu nabavili kurban, porodica Aljović je pripremila veliki broj domaćih ovnova koji će biti izloženi u Sarajevu, a za sve informacije ih možete kontaktirati na 061 538 544.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.