14.8.2018. 9:05
0
Zvizdić o detaljima sastanka sa Merkel
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić danas će održati pres konferenciju nakon povratka iz radnje posjete Njemačkoj gdje je boravio na poziv njemačke kancelarke Angele Merkel.

Sa Zvizdićem je bio i direktor Direkcije za evropske integracije, a jedna od tema bila je i evropski put BiH i obaveze koje treba ispuniti kako bi dobila status države kandidata. BiH je dobila od Evropske komisije dodatnih 655 pitanja te je ostavljen rok od nekoliko mjeseci da institucije vlasti dostave odgovore. 

Merkel je na jučerašnjem sastanku, ali i na pres konferenciji istakla da na Balkanu neće biti promjene granica kao i da je teritorijalni integritet država nedodirljiv. Ona je pozvala bh. vlasti da predano rade na upostavi vladavine prava, usvajanju izmjena Krivičnog zakona i izbornog zakonodavstva. 

Više detalja o posjeti Njemačkoj i temama koje su Zvizdić i Merkel dotakli tokom sastanka, danas će predstaviti Zvizdić. 

(NAP/Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.