15.8.2018. 17:30
1
Dalila Burzić, Adem Zolj i Mevludin Halilović konstatovali da je "sigurnosna situacija u KS zadovoljavajuća"
Trenutna sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo je na zadovoljavajućem nivou, konstatovano je danas na sastanku premijera Kantona Sarajevo Adema Zolja sa glavnom tužiteljicom KS Dalidom Burzić i policijskim komesarom MUP-a KS Mevludinom Halilovićem.

Istaknuto je kako je ta činjenica uvijek izuzetno važna, a posebno u periodu kada je u Sarajevu u toku održavanje Sarajevo Film Festivala koji je doprinio povećanom broju turista, te različitim pratećim aktivnostima i događajima koji traju do duboko u noć.

Komesar Halilović je izvjestio premijera Zolja i tužiteljicu Burzić da policija uredno i po planu svakodnevno izvršava svoje terenske obaveze i zadatke.

Premijer Zolj je kazao kako Vlada podržava rad Tužilaštva KS i Uprave policije te s tim u vezi konkretno najavio kako će Vlada KS sutra na sjednici donijeti odluku i dati saglasnost za raspisivanje javnog oglasa s ciljem prijema 200 novih policijskih službenika.

Razgovarano je o potrebi i većem angažmanu na prevenciji svih negativnih pojava, posebno prosjačenja.

Istaknuto je kako se u preventivno djelovanje trebaju uključiti sve službe za socijalni rad te Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS. 

Također je bilo riječi o potrebi za dodatnim ojačavanjem odjela za privredni kriminal i krvne delikte u MUP-a KS koji su po svom opisu poslova usku vezani za rad Tužilaštva KS.

Istaknuto je kako je izražen povećan broj predmeta iz nadležnosti tih odjela, zbog čega Tužilaštvo radi ubrzano, saopćeno je iz Press službe KS.

(Fena / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.