20.8.2018. 14:45
0
Pet migranata će biti udaljeno iz BiH
Pripadnici Uprave policije MUP-a USK-a, nakon pretresa "Đačkog doma Borići" u Bihaću, inspektorima Službe za poslove sa strancima su, uz zahtjev za izricanje mjere protjerivanja, predali ukupno pet osoba.

- Državljanin Afganistana N. N. rođen 1988. godine dovodi se u vezu sa izvršenjem krivičnog djela razbojništvo, počinjenog 12. augusta 2018. godine na štetu više stranih državljana u objektu "Đačkog doma Borići". Afganistanac U. Z. rođen 1993.godine, Libijci M. S. N, rođen 1995.godine i H. A. A., rođen 1981. godine, te A. H., rođen 1989. godine, državljanin Pakistana u prethodnom periodu su evidentirani kao počinitelji prekršaja iz oblasti javnog reda i mira - naveli su iz MUP-a USK, piše Faktor.
Nakon preuzimanja spomenutih osoba, inspektori Službe za poslove sa strancima su sproveli odgovarajuće provjere njihovog boravišnog statusa, nakon čega su stavljeni pod nadzor smještanjem u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, kako bi se izvršilo njihovo udaljenje iz Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, policajci Uprave policije MUP USK-a i službenici Službe za poslove sa strancima su u četvrtak na području sproveli koordiniranu akciju u cilju pregleda smještajnog prostora na lokaciji nedovršenog objekta "Đački dom Borići" u Ulici Petog korpusa u Bihaću, kontrole boravišnog statusa migranata na ovom području, pronalaska ilegalnih migranata sklonih činjenju krivičnih djela i narušavanju JRM-a te njihovom stavljanju pod nadzor u Imigracionom centaru u Istočnom Sarajevu, piše Faktor.

- Pripadnici policije MUP-a USK-a i Službe za poslove sa strancima će i u narednom periodu, svako iz svoje nadležnosti i u okviru svojih mogućnosti, sprovoditi zajedničke i koordinirane aktivnosti u cilju efikasnijeg rješavanja ove problematike i davanja doprinosa i zaštite sigurnosti građana na ovom području - saopćili su iz MUP-a USK. 

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.