20.8.2018. 17:15
0
Obilježena 23. godišnjica pogibije američkih diplomata
Na Igmanu je obilježena 23. godišnjica pogibije američkih diplomata Džozefa Kruzela, Roberta Frejzera, Samjuela Nelsona Drua i francuskog vojnika Stefana Raula, koji su 19. augusta 1995. godine tragično nastradali na Igmanu.

Ceremoniji odavanja počasti i polaganju vijenaca prisustvovali su predstavnici Ambasade Sjedinjenih Država u Bosni i Hercegovini, Francuske, Misije OSCE-a i Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine.

Američke diplomate iz kabineta Ričarda Holbruka, specijalnog predstavnika tadašnjeg predsjednika SAD Bila Klintona i francuski vojnik tragično su izgubili život na igmanskom putu, vraćajući se u Sarajevo nakon obavljene mirovne misije, piše N1.

(Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.