21.8.2018. 13:40
0
Mektić: Vlada RS izmislila problem oko napada na teritorij
Vlada RS je izmislila problem. Operativni štab za migracije u BiH nije donio nikakvu odluku u vezi s izlaskom federalne policije na granicu RS, izjavio je danas ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

On je rekao da se podigla bespotrebna haranga o ugrožavanju i napadu na teritorij RS.
 
– Federalna vlada je iskazala samo namjeru da pomogne Graničnoj policiji u zaštiti granice. Nikakva odluka o tome nije donesena – istakao je Mektić.

Rekao je da se po pitanju zaštite granice neće donijeti nijedna odluka koja nije u skladu sa Ustavom i zakonima.

– Istog dana kada se oglasio ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač o navodnom izlasku federalne policije, nazvao me direktor Darko Ćulum. Rekao je: “Dragane, što se tiče MUP-a RS, imamo dovoljno policije i spremni smo da pomognemo koliko god treba policajaca.” To je sasvim dobra i moralna ponuda od direktora. I meni odgovara da MUP RS bude angažiran u području oko granice sa Srbijom. To nam je čak i jeftinije – rekao je Mektić, prenosi Avaz.ba. 


 On i dalje tvrdi da u BiH ima više od 2.000 migranata. Skoro 700 ih je u Bihaću, gotovo 800 u Velikoj Kladuši i blizu hiljadu u Cazinu.


Lejla Trle 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.