25.8.2018. 21:07
0
U Sarajevu i Mostaru više od 70 posto građana za NATO, u Banjoj Luci 13 posto
Građani u Bosni i Hercegovini su podijeljenih stavova kada je u pitanju priključenje NATO savezu i ta podrška se mijenja zavisno da li su anketirani iz Sarajeva, Mostara ili Banje Luke, pokazalo je istraživanje banjalučkog Udruženja „Centar za lobiranje“.

Za pristupanje BiH NATO-u izjasnilo se 56 posto od ukupno 700 anketiranih tokom ovog mjeseca, za vojnu neutralnost je 37 posto, a sedam procenata bi da BiH uđe u neki drugi vojni savez.

U Banjoj Luci je najveća podrška za vojnu neutralnost (76 posto), za BiH u NATO savezu izjasnilo se 13 posto anketiranih, a 11 procenata je za novi vojni savez.

Anketiranje građana Sarajeva je pokazalo da je za NATO 72 posto građana, a za taj vojni savez je u Mostaru 74 posto građana, pokazalo je istraživanje.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.